Automatsko uključivanje zadnjeg brisača u rikvercu

prethodna tema - sledeća tema

szs

Kao što naslov kaže. Kad ubacim u rikverc a u toku tog paljenja sam koristio prednje brisače pali se sam od sebe onaj pozadi ničim izazvan.
Zamišljam zimus kako će da bude kad hoću da isparkiram u žurbi a zaledjen brisač pozadi. Eeee i crk!  :banghead:
Može li da se to bajpasuje?
Za 40 god vožnje: VW 1300,Zastava 750,Lada 1600,Fiat 650P,Trabant 601K, Trabant 601L,Fiat 650P,Audi 80 1.6D,Yugo 1.0,Mercedes 190D,Yugo 1.1,Corsa 1.7D,S Oktavia 1,9D,F Punto 1.3mjt, D Sandero 1.4,T Avanza 1.3,T Agya 1.0,D Sandero 1.5D, T Aygo X-Play, T Yaris 1.5 Stella

saša61beograd

Jedan mali off:ove nove Dačije su prepune (ne)korisnih inovacija,a njihovi vlasnici se ne raduju baš mnogo zbog toga.Do sad je bilo kritičkih pisanja o:upozorenju na nevezane pojaseve,s&s sistemu,signalu nedovoljnog pritiska u gumama,strelicama za promenu brzine,sad ovo sa brisačima...).Gde ide ovaj svet?A meni moj matori,zastareli Logan sve draži.

Zoran

Danas čitam Guma M iz Mostara uzima 50 KM za servis sistema za nadzor pritiska u gumama.
Sam svoj gazda - vazda.

Aleks

Moze , naravno.
Probajte prvo da udjete u meni BC -a, trebalo bi da vam ponudi opcije ukljucivanja i iskljucivanja pojedinih funkcija. Tako je na novijim Renoima. E sad, ako ove nove Dacije nemaju funkciju ulaska u pomenuti meni, jedino resenje je odlazak u servis da se preko dijagnostike iskljuci ova funkcija.
Pogledajte jos jednom, trebalo bi da u uputstvu pise nesto o vezano za ovu funkciju brisaca.

hobbista

Postao sam Kalif umesto Kalifa  :D

Veterinar

Mene je oduševilo što brisač radi kad pogledam unazad.  :ne:

szs

Citat: Aleks poslato 07.10.2016. - 20:31
Moze , naravno.
Probajte prvo da udjete u meni BC -a, trebalo bi da vam ponudi opcije ukljucivanja i iskljucivanja pojedinih funkcija. Tako je na novijim Renoima. E sad, ako ove nove Dacije nemaju funkciju ulaska u pomenuti meni, jedino resenje je odlazak u servis da se preko dijagnostike iskljuci ova funkcija.
Pogledajte jos jednom, trebalo bi da u uputstvu pise nesto o vezano za ovu funkciju brisaca.
Ja probao da udjem u BC kao kod stare ali cvrc, neće.
Zna li iko kako se upada kod ovih novih u BC servisni meni?
U uputstvu nisam video ništa vezano za auto zadnjeg brisača. To i ne pominje  :ne:
Za 40 god vožnje: VW 1300,Zastava 750,Lada 1600,Fiat 650P,Trabant 601K, Trabant 601L,Fiat 650P,Audi 80 1.6D,Yugo 1.0,Mercedes 190D,Yugo 1.1,Corsa 1.7D,S Oktavia 1,9D,F Punto 1.3mjt, D Sandero 1.4,T Avanza 1.3,T Agya 1.0,D Sandero 1.5D, T Aygo X-Play, T Yaris 1.5 Stella

Andrix

I kod mene je isto, ako upalim prednje i ubacim u rikverc pale se i zadnji. A zimi jednostavno ne paliti prednje pre ciscenja i odledjivanja...
Nisam toliko bogat da bih kupovao jeftine stvari

szs

Citat: hibernacija poslato 09.10.2016. - 20:19
A zimi jednostavno ne paliti prednje pre ciscenja i odledjivanja...
Još da to objasnim ženi   :Smiley: :Smiley:
Biće..."vidi nešto neće zadnji brisač da radi"  :banghead:

saša61beograd

Off:moj kum je 1993,kupio Yuga sa automatskim menjačem,koji je godinama radio odlično.A kada je počeo da baguje,kum ode kod majstora.Majstor mu kao najbolje rešenje ponudi da mu nabavi i stavi običan menjač,uz komentar:"*ebo ti automatiku."
Izvinjavam se ljubiteljima automatike.

Loganovac

:Smiley:

Automatikom se bavim celog života, ali automatski menjač ne dolazi u obzir osim za vašar na karmbol-dromu. Takođe, da bih bio u temi, mislim da ova priča sa uključenjem zadnjeg brisača nije inženjerski dovoljno elaborirana.
Okolnost - kipuća voda, koja krompir omekša ali u kojoj jaje otvrdne.
Dakle, ne žalite se na okolnosti već razmislite od čega ste napravljeni.

speedo

Laički razmišljam, ali ako auto ima senzor temperature, mogli su povezati sa brisačima i da se zadnji ne pali automatski ispod nule ili ispod 2°C.

Loganovac

Okolnost - kipuća voda, koja krompir omekša ali u kojoj jaje otvrdne.
Dakle, ne žalite se na okolnosti već razmislite od čega ste napravljeni.