Diskovi i Pločice

prethodna tema - sledeća tema

Andrix

Ma kada se skinu, samo se izduva prasina sa brake klinerom i teraj. A smirglom ako zardja.
Nisam toliko bogat da bih kupovao jeftine stvari

Veterinar

Nije Dacija, Skoda je u pitanju, ali mislim da post odgovara temi.
  Pre 9000 km zamenio sam plocice.

Nikad nisam video tako ukoso plocice da stoje u odnosu na disk. Disk na mestu kontakta ne pokazuje znake trosenja, auto koci dobro, tehnicki pregled prosao bez problema. Plocice obostrano takve. Svratio u servis (koji smatram odlicnim, sa velikim "O"), tamo me majstor preduhitrio:"Video si da su plocice krive?". Pokazao mi na autu drugom kakve su, otvorio kutijice fabricke, takve su. Servis na dobrom glasu, Skodu mi sredjuju jer smo dobri, inace su tamo uglavnom Passati, Tuarezi, Porschei i slicno... Pisem ovde zato sto nikad nisam video tako nesto.

Loganovac

Okolnost - kipuća voda, koja krompir omekša ali u kojoj jaje otvrdne.
Dakle, ne žalite se na okolnosti već razmislite od čega ste napravljeni.

Veterinar

Nije mi jasno. Nikako mi nije jasno.9000 km nije malo, ne vidim da se troši disk. Ako je kocenje samo na toj maloj povrsini, kako to da nije slabije, pogotovo uzastopno. Nikada nisam video ovako nešto.

Loganovac

Nije na toj maloj površini, trošenje diska je ravnomerno. Jedino ako zarotira kad ga klip potisne... budibogsnama...

Andrix

Problem je i nejednako trosenje diska, a izgleda da ce vremenom da bolje koci.
Nisam toliko bogat da bih kupovao jeftine stvari

saša61beograd

Disk izgleda savršeno.Ništa mi nije jasno,ali sigurno znaju šta rade.
Da sam ja kupio te pločice,teško da bih odoleo da to "popravim" turpijom.

slavko_bgd

Isto...voleo bih da vidim sa skinutim točkom i pritisnutom pedalom kočnice kako naležu pločice i šta se dešava sa mehanizmom u fazi kočenja.

Veterinar

Provericu to uskoro i javljam. U ponedeljak.

Veterinar

Skinuo točak, tatu ostavio da posmatra kočnice, stisao kočnicu i - ništa. Tako kako stoji, tako koči (očekivano), sada i provereno. Diskovi glatki, ravnomerno se troše, nema rđe na njima, sada je 10000 km od postavljanja tih pločica. Spoljne su takve pločice, obostrano. Unutrašnje klasične, koliko mogu da vidim.  :ne:

LeNgenda

Интелект не може да се глуми. То је ипак наш терен.

saša61beograd

Loganovac

Citat: LeNgenda poslato 05.11.2024. - 07:45Izgleda da je to feature, a ne bug. :D

Ovo što si postavio je zaobljavanje ivica pločica, ne vidim da pločice nisu paralelne sa diskom.
Dragane, kako misliš "ništa", normalno koči (nalegne lepo na disk) ili se ne pomeraju uopšte?

Veterinar

Ako se ista pomeri to je minimalno naleganje, pa se ne vidi da se ista desilo. Dakle, ako se nešto nasloni na disk, onda je to ta ivica, ostatak plocice nema kontakt sa diskom. Otkud znam, meni je palo na pamet da se kljesta nameste nekako prilikom kocenja, ali tako nešto se nije desilo.

Loganovac

Ma jok, klešta ga gurnu prema disku a on se sam poravna, očigledno, nema mu druge.  :to: