Zimske gume

prethodna tema - sledeća tema

Veterinar

Ne trazi sve četiri, toga nema za taj model. Trazi sa havarisanih dve po dve. Bude, samo strpljivo.

Loganovac

Skliznusmo nekako na felne...
Okolnost - kipuća voda, koja krompir omekša ali u kojoj jaje otvrdne.
Dakle, ne žalite se na okolnosti već razmislite od čega ste napravljeni.

Andrix

https://www.youtube.com/watch?v=wf_mIlU82Ac
Da ne objasnjavam, evo poredjenja guma po sirini za sneg - koje su bolje, uze ili sire...
Nisam toliko bogat da bih kupovao jeftine stvari

Yoda

Дакле, закључак је - узми добру, квалитетну гуму у димензији коју је препоручио произвођач аутомобила.
Dacia Sandero Stepway III (facelift 2022)
1.0 TCe 90,
999 ccm, 67 kW, 91 hp
6-gear manual transmission

dekiv68

Danas na Sanderu i Puntu zamenih letnje gume i stavih zimske. Klinac na Audiju još vozi all season, ali ima zimske na felnama koje će kasnije menjati. Ne znam da li sam poranio sa zamenom, ali dok sam manevrisao na parkingu sa oba auta, gume su bolno cvilele.

Mare

Temperatura vazduha je dvosifrena, ali temperatura podloge sigurno je jednocifrena. Na to dodajte vlagu od magle i eto razloga za ne voziti na letnjim gumama.

slavko_bgd

Osim tih ranojutarnjih uslova kada treba biti malo oprezniji, moje mišljenje je da je još rano za zimske gume...

Zoran

Na oba plavca su po sve četiri Sava S3.
Ispoštovao sam zakonsku obavezu ali da je rano rano je.Za moje iskustvo i način vožnje tek obilnije padavine,snijeg i led traže zimsku gumu.
 Poslije ljetnih, zimske mi se ponašaju blesavo na suvom asfaltu po jačim krivima.
 Obzirom da prelazim 1000km/7dana , meni je svaki dan važan.
Sam svoj gazda - vazda.

Andrix

Izgled mojih Hankook icep t 3 na pocetku 3 zime i predjenih 9000 km. Nesto mi propale....

Ne vidi se najbolje, borice u korenu blokova i iskrzani krajevi bocnih blokova.

slavko_bgd

Fotografija je baš ono... umetnička  :jea:

Andrix

U mrklom mraku sa bat.lampom

dekiv68

Pritisak u gumama tokom leta pao na 1.5bar. Dopumpane na 2.2bar i više ne škripe u krivini

astmario

Citat: Andrix poslato 04.11.2024. - 10:01Izgled mojih Hankook icep t 3 na pocetku 3 zime i predjenih 9000 km. Nesto mi propale....

Ne vidi se najbolje, borice u korenu blokova i iskrzani krajevi bocnih blokova.

Kod mene RS2, predhodnik tvoje, ovo će mu biti 4-ta sezona, rekao bih u daleko boljem stanju od tvoje.