Ostala vozila članova

prethodna tema - sledeća tema

Ayrton

:offtopic:

Zoki, pa zar si već u pola 5 ujutro na Forumu?!
Znaćeš ko si ako vodu nosiš!

MitarMrgulic

Tako je, zlatna forumska značka za Zokija :)

Odlična je potrošnja od nešto malo više od 7 litara po gradu :)

Zoran

Ayrton, pa normalno , polazim na put.

Kada poranim to je u pola 4.
 Evo me u Tuzli pijem kavu, ja već zaradio dnevnicu.
Sam svoj gazda - vazda.

Capriolo

Citat: Lazar@ poslato 18.09.2024. - 23:04Nije lose za karavana...Stroga gradska voznja, u najvecim spicevima, sa klimom...

Prosečna brzina od 21,7 km/h i nije tako niska. Imao sam dosta puta prilike prolaziti Podgoricom u vreme gužve, poslepodnevnog špica. Pa i van sezone. Kao vozač ili kao putnik u taksiju. Znao sam često biti u pravoj panici da li ću stići na vreme "na cilj" ( zavisno kuda sam koji put išao). Mislim da je u to vreme i pešak brži od kola i da je nedostižno i prosečnih 15-16 km/h, a ne 21,7 :)

bocca

Iako redovno pratim forum vrlo retko pišem.
Pored Stepveja, koji je još uvek u porodici, dve godine sam imao i Logan mcv 2011. isti benzinac 1.6, sa plinom i verovatno bih ga imao i dalje samo da je imao klimu. Od prošlog septembra menjam posao i zadužujem Dastera, 2019. 1.5 dci sa 4x4 pogonom. Za mene pravo osveženje i velika razlika u odnosu na privatne benzince. Jedno 6 meseci sam imao 3 dačije. E sad, prodam Logana bez klime, Stepveja postepeno predam ženi a Dastera smem samo minimalno da koristim u privatne svrhe.
Tako sam se ja u julu vrlo ozbiljno ponovio. Čak dosta preko budžeta koji sam odredio. Ali život polako odmiče pa neka ide.
Škoda superB, 2019. 2.0 150 ks, dsg menjač, karavan. Malo veći paket opreme, adaptivni tempomat, kožna sedišta, ma svašta nešto. 230000 na satu, trebalo bi pravih. Odradio je put do CG besprekorno. Gde god sam krenuo potrošnja je bila ispod 5 litara. I tako. 
Dve dačije i dalje stoje pored škode. Stepvej za lokal i ženi za do posla, Daster za teren i posao, Škoda za vikende i duža putovanja.
I tako! Pozdrav svima!

Veterinar

Neka te lepo služi. Uzivaj u voznji. Skoda ima kuku?

Zoran

Čestitam, da uživaš.
Sam svoj gazda - vazda.

Sir Oliver

Citat: Veterinar poslato 21.09.2024. - 22:22Neka te lepo služi. Uzivaj u voznji. Skoda ima kuku?

Pravo pitanje. Taj menjač i kuka, nikako ne idu zajedno...kažu.
I drink to make other people more interesting.

bocca

Hvala! Da, dobio sam i kuku zbog koje mi je drago zato što imam laku prikolicu pa nikad ne znaš kad može da zatreba. Veće terete sigurno neću vući. Verujem da ako ikome i zatreba da vuče veći teret ima opciju manuelnog prebacivanja brzina. Ja verujem da neću imati tih situacija.

slavko_bgd

Taj auto sa tim motorom i menjačem neće da oseti prikolicu. Jer ako ne oseti prikolicu sa 9m čamcem ( brodićem zapravo) do Crne Gore i nazad, veruj mi da neće ni laku prikolicu. 

Neka vas lepo služi i da uživate u vožnji!

Veterinar

Slažem se. Moj brat vuče takvim kamp kućice.

Zoran

Prije par mjeseci na OLXu je oglašen jedan korozirani Logan 1.4 sa 103 000 km za 2700 KM.
Javim se čovjeku i ponudim 1000 KM.
Kasno me odbio ali se javi prije par dana sa ponudom od 1200 KM.
 Kupio sam ga da bude donor dijelova za Sandera 1.4.
Sam svoj gazda - vazda.

Veterinar

MitarMrgulic

Svaka čast Zoki, mislim da sam vidio tog Logana, dosta mu je niska kilometraža u odnosu na godine, ali je sav oljušten i korodiran :) čak ima "fleke" i po haubi, ako je to taj...

Zoran

Jeste,, taj je.
 Ima i šuple pragove.
Boja ista kao kod Loganovca.
Sam svoj gazda - vazda.